Játékfejlesztési verseny eredményhirdetése

2016. január 18., hétfő

Az Alkalmazott Informatikai Intézet az őszi félévekben hagyományosan megrendezi a mérnök informatikus hallgatók között a vizuális alkalmazásfejlesztési versenyét.

A decemberi versenyen 17 hallgató mutatott be a féléves tanulmányok alapján készített játékalkalmazást, melyek közül többet a szakmai zsűri bírálata alapján első, második és harmadik díjakkal jutalmaztak.

A díjak átadására január 7-én került sor, melyen Dr. Sergyán Szabolcs, az Alkalmazott Informatikai Intézet igazgatója kiemelte, hogy a zsűri minden hallgató munkájával elégedett volt. Megjegyezte, hogy Magyarországon nagy szükség van jó programozókra, az itt jelenlevők bizonyították rátermettségüket, hogy hamarosan kiemelkedő mérnökökként kamatoztassák a tanultakat a munkaerőpiacon is. A zsűri munkáját nagyban megnehezítette hogy sokféle ötletes játékot láthatott, mérnöki precizitással megvalósított arculati és logikai elemekkel.

A tetszésüket legjobban egy térképpel és gépi intelligenciával megerősített népszerű táblajáték, egy jetpackkel felszerelt pálcikaembert vezérlő platformjáték és egy pályaszerkesztővel ellátott látványos toronyvédő játék nyerte el. A versenyen első díjban részesült Balina Bálint, Gulácsi Gábor és Nyírő Gábor.

Gratulálunk minden résztvevőnek, és a felkészítő tanáraiknak is!